10-i pohod po obronkih Jablaniške doline - 6. april 2013

Društvo za razvoj podeželja LAZ pripravlja 10-i pohod po obronkih Jablaniške doline. Pohod bo v soboto 6.aprila. Pot je krožna z izhodiščem v Zgornji Jablanici, mimo cerkve sv. Ane po gozdni poti v Jablaniške Laze, Bukovico, Prlesje, Dolgo Brdo, Čebelnik, Zelenc,  v Gradišče pri Litiji in nazaj v Zgornjo Jablanico. Pot je označena, na startu je na voljo zemljevid poti z opisom zanimivosti in postankov ob poti. Za obnavljanje energije pohodnikov poskrbijo številni domačini, ki na svojih dvoriščih prijazno sprejmejo goste z domačimi dobrotami in prijazno besedo.

Prijava pohodnikov bo od 7-10 ure, pri gasilskem domu v Zgornji Jablanici, kjer pustite avto. Za simbolično štartnino spijete jutranjo kavico ali čaj, pojeste kakšen štrukeljc, vzamete jabolko v nahrbtnik in se podate mimo cerkve svete Ane v hrib. Na poti vas čaka vrsta prijetnih doživetij – od ogledov objektov kulturne dediščine, pogostitve domačinov, do občudovanja lepih panoramskih pogledov na vse strani Slovenije.
Pot je krožna, dobro označena, dolga približno 15 km, nezahtevna in traja okoli 4-5 ur.
Na cilju v vasi Gradišče vas čaka prijetno druženje ob dobri domači hrani in pijači. Ob 13.30 uri bo kratek kulturni program in ker vam bo povratek v dolino vzel samo kakih 20 minut, ni razloga, da se ne bi na cilju zadržali do poznih popoldanskih ur.
Za domov boste lahko kupili več vrst domačega kruha iz krušne peči in druge domače dobrote.
Preden se spustite v dolino se ustavite še pri Domačiji spominov, kjer si oglejte pregledno razstavo ob desetem pohodu.

Pohod bo v vsakem vremenu. Hodite na lastno odgovornost.

Za informacije lahko pokličete 041 355 927 ali pišete na elektronsko pošto društva: drustvo.laz@gmail.com.