Dnevi odprtih vrat - doživite Jablaniško dolino

Konec avgusta nas od petka do nedelje srce v tudi v Jablaniško dolino pelje. Od 28. do 30. avgusta jo mahnemo na pot po Šmartnem pri Litiji! Po ogledu znamenitosti in različnih tematskih poti obiščemo Jablaniško dolino s prav posebnimi domačijami, vmes obiščemo prijazna gostišča in sloviti grad Bogenšperk z ustvarjalnimi delavnicami in viteškimi igrami.  

EKO DOMAČIJA VOVK, Gradišče pri Litiji 1, vam ponuja vodenje po ekološki domačiji in predstavitev svoje dejavnosti ter programov za otroke. Otroci se lahko spoznajo tudi z domačimi živalmi, možna pa bo tudi degustacija doma pridelanih proizvodov (sadje, zelenjava, zelišča, žganje).

Petek 28.8. od 17h do 19h
Sobota 29.8. in nedelja 30.8., ogled vsaki dve uri s pričetkom ob 10. uri.


 

 

 

DOMAČIJA SPOMINOV, Gradišče pri Litiji 7

Ogled tematske razstave po domačiji Spominov, ob kateri se bodo starejši  spomnili svojih mladih dni, mladostniki pa bodo videli, kako so včasih živeli njihovi predniki. Poleg razstave goste čaka še neprecenljiv razgled na kamniške planine in dolenjsko hribovje.

Petek 28,8., sobota 29.8. in nedelja 30.8. ogled na vsako polno uro.

 

 

 

STALNA RAZSTAVA SAVSKIH PRODNIKOV na Bregu pri Litiji je edinstvena zbirka v Evropi. Ob ogledu zbirke si obiskovalci lahko ogledajo tudi dokumentarni film Čudoviti svet savskih prodnikov.

Sobota 29.8. od 9h-10h voden ogled po stalni razstavi zbirke savskih prodnikov.


 

 

 

 

GOSTILNA PUSTOV MLIN, Cerovica 19, navdušuje s postrvmi, pripravljene na različne nečine, terz domačim kruhom in pecivom. Nahaja se v čudovitem ambientu ob sotočju potokov, ravno prav za ohladitev v vročih poletnih dneh.

 

 

 

 

 

S potepi sodelujete v veliki nagradni igri za družinsko kopanje v Termah Snovik. Zahtevajte nagradni kupon na točkah, ki jih obiščete.

Več o sezoni nepozabnih potepov po Srcu Slovenije (dnevih odprtih vrat) na tej povezavi najdete tukaj.