Društvo LAZ je predstavilo Jablaniško dolino na sejmu Turizem in prosti čas

Na gospodarskem razstavišču v Ljubljani se pod okriljem Turistične zveze Slovenije poleg 80 drugih društev iz celotne Slovenije, predstavlja tudi Društvo za razvoj podeželja LAZ. Obiskovalcem je na voljo nova promocijska zgibanka s turistično ponudbo Jablaniške doline. Mimoidoči se ne morejo upreti slastnim jablanškim štrukeljcem in jabolčnim krhljem. Promocija je popestrena s ponudbo kmetij iz doline. Osnovni namen sejma je sicer promocija in navezovanje stikov z drugimi razstavljalci, vendar obiskovalci radi tudi kupijo domače izdelke.Posebno pozornost je bila namenjena predstavitvi prireditev v dolini, predvsem pohoda po obronkih Jablaniške doline, ki bo letos 2.aprila.

V sejemskih dneh od četrtka do nedelje so se na razstavnem prostoru Društva LAZ predstavile kmetije s ponudbo iz Jablaniške doline. pripravili so domače dobrote, tako za pokušino, klot tudi za prodajo.

 

Gospa Pavla iz kmetije Pr'Janezu iz Zelenca je pripravila zelišča, začimbe, čajne mešanice, vložene in suhe jurčke, zeliščna žganja in koncentriran grozdni sok. Sok je naraven, brez dodanega sladkorja in konzervansov, zato je najboljprepričal obiskovalce. Mimoidoči so radi segali tudi po orehovih štrukeljcih.

 

 

 

Domačija Paternoster iz Brega pri Litiji je ponujala okusne sire, smetano, maslo, skuto iz domače sirarne. obiskovalci so lahko poiskusili sire za žar, ki jih je Mateja pekla na razstavnem prostoru.

 

 

 

 

V nedeljo je Društvo LAZ tudi zastopalo občino Šmartno pri Litiji na razstavnem prostoru Srca Slovenije v Marmorni dvorani. Za najmlajše obiskovalce so članice društva pripravile delavnico s poslokavo prodnikov, seveda ob pokušini jablaniških štrukeljcev in predstavljanju turstične ponudbe Jablaniške doline.