Nova ponudba na domačiji Paternoster na Bregu pri Litiji

V letošnjem letu se je na domačiji Paternoster veliko spremenilo. Prenova poslopij je zaklljučena z novimi fasadami, urejen je prostor za avtodome s toaletnimi prostori in priključki za elektriko. Prostor krasi ribnik s potočkom in vodnimi rastlinami. Končno podobo pa je dodal še zanimiv "indijanski" šotor, v katerem se bo lahko več kot 20 ljudi družilo ob ognju in si na njem pripravilo hrano. Šotor je domiselna rešitev družabnega prostora za avtodomarje, uporabnike kamp prostora, šolske skupine in druge obiskovalce kmetije.

Kmetija Pr'Šepc oz. Domačija Paternoster se ukvarja s pridelavo in predelavo mleka. V sodobno opremljeni sirarni izdelujejo sire, smetano, skuto. V zadnjih letih pa se usmerjajo v turizem. Na kmetiji sprejemajo skupine, ki jim pokažejo kmetijo z zanimivo razstavo starega kmetijskega orodja in sodobne kmetijske mehanizacije ter jim pripravijo pokušino sirov. Na domačiji je urejen avtodomarski prostor in prostor za kampiranje. 

Ponudba domačije lepo dopolnjuje druge zanimivosti vasi. Skupine izletnikov si lahko vodeno ogledajo cerkev sv. Katarine in stalno zbirko savskih prodnikov, ki je na ogled v pritličju gasilskega doma na Bregu.

Mimo domačije vodi peš pot v Gradišče pri Litiji, priljubljene izletniške točke.