Vikend odprtih vrat tudi v Jablaniški dolini

V okviru Vikenda odprtih vrat Srca Slovenije se bodo predstavili tudi turistični ponudniki iz Jablaniške doline. Od petka, 20. 5. 2016, do nedelje, 22. 5. 2016, lahko obiščete Zeliščarsko kmetijo pr˝Janez, Eko domačijo Vovk, Domačijo spominov in Gostilno Pustov Mlin.

Domačijo Spominov, ki jo urejata Malči in Marko Samec, bo imela prosti vstop v soboto ter nedeljo od 11. do 18. ure. Trenutno imata razstavljeno zbirko predmetov iz potovanj po 20. stoletju.

 

 

 

 

 

 

 

Gostilna Pustov Mlin bo v soboto in nedeljo med 11. ter 20. uro nudila svoje sveže postrvi ter druge jedi s 10% popustom. Umirjena lokacija ima na voljo tudi igrala za otroke.

Zeliščarska kmetija Pr' Janez, Gradišče 14, bo v soboto od 16. do 18. ure ter v nedeljo od 17. do 18. ure postavila na ogled svoj vrt s kar 60 zelišči in na degustacijo zeliščnih namazov iz čemaža, mete in špargljev.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izletniška kmetija Vovk, Gradišče 1, kjer pa vam bo v nedeljo od 15. do 19. ure poleg ogleda zeliščnega vrta omogočeno, da si naberete meliso ter da degustirate melisin čaj. Poskusili boste lahko tudi zeliščne namaze, zelenjavo in ekološko pridelane tradicionalne mesnine.