15. JUBILEJNI pohod po Jablaniški poti

Društvo za razvoj podeželja LAZ vabi na 15. jubilejni pohod po Jablaniški poti, ki bo v soboto, 7. aprila 2018. Start pohodnikov je med 7:00 in 10:00 pri GD v Zgornji Jablanici.

7. aprila 2018 bo organiziran tokrat že 15. pohod po Jablaniški poti.  Na pohod smo  vabljeni že utrjeni pohodniki, družine, pa tudi pohodniki – začetniki. Sprehodili  se bomo  po prijetnih gozdnih poteh in obronkih krožne Jablaniške poti, ki je dolga 18 km.

Domačija

Prijava pohodnikov je od 7:00 do 10:00  pri gasilskem domu v Zgornji Jablanici, Šmartno pri Litiji. Simbolična prijavnina znaša 2,5 €. Organizatorji pa poskrbijo za tradicionalni zajtrk, ki vsebuje jutranjo kavico ali čaj, »štrukeljc« ali drugo domače pecivo. S seboj pa si v nahrbtnik vzamete jabolko se podate na pot. Na štartnem mestu bodo letos organizatorji zbirali sredstva za nakup defibrilatorja, ki ga bodo namestili na GD v Jablanici. Sredstva zbirajo skupaj z ostalimi delujočimi društvi v Jablaniški dolini.

Pot po obronkih

Čaka nas enkratna dogodivščina od pogostitve domačinov, do opazovanja drobnice, raznovrstnih gozdnih drevesnih vrst, kot tudi opazovanje čebel in mogoče tudi metuljev, predvsem pa uživamo v harmoniji ptičjega petja oziroma matere narave.

 

Nastopajoči

Na cilju v vasi Gradišče nas čaka prijetno druženje ob dobri domači hrani, pijači ter srečelov, ki ga organizira Društvo Laz. Organizator ob jubilejnem 15. Pohodu pripravlja svečan kulturni program z gosti. Ob tem jubileju bomo najzvestejšim pohodnikom podarili priznanja in simbolične spominke, katere si bodo pohodniki lahko tudi kupili.

Štartnina: 2,50 eur/pohodnika

Kontakt: drustvo.laz@gmail.com, 070 303 321, 051 312 739

Do Zgornje Jablanice lahko pridete iz več smeri:
Iz dolenjske čez Bogenšperk in v Šmartnem pri cerkvi proti Gabrovki in še pred Cerovico zavijete levo proti gasilskemu domu v Zg. Jablanici – nad njim pa od daleč na hribčku vidite  cerkev Sv. Ane.

Iz ljubljanske smeri greste skozi Litijo in po dveh kilometrih se srečate s tistimi, ki po zasavski cesti prihajajo iz trboveljske smeri, pri rastlinjaku ob glavni cesti zavijete v vas Breg in nadaljujete po Jablaniški dolini v smeri Gabrovke – po treh kilometrih ste na izhodišču pohoda.

Lahko pridete tudi z vlakom,  saj bomo organizatorji poskrbeli za avtobusni prevoz iz Litije ob 7.55 Železniška postaja, 8.00 Športna dvorana Litija, 8.05 Uvoz na Breg (Tenetiše-Pr'Pleskovcu).