Koledar dogodkov

Ni napovedanih dogodkov. Več dogodkov

Kontakt

 

Društvo za razvoj podeželja LAZ

Zg. Jablanica 1

1275 Šmartno pri Litiji

 

T: 070 303 321

E: drustvo.laz@gmail.com

2. februar 2012

Projektni dan na Gimnaziji Litija in predstavitev projekta Voda mene briga

Na Gimnaziji Litija je v četrtek, 2.2.2012 potekal Projektni dan prehajanje/pretakanje na katerem so dijakinje, ki so sodelovale pri pripravi gradiva za vodno učno pot in njeni tematski izgradnji, predstavile aktivnosti, ki so se izvedle v okviru projekta Voda mene briga. 

Več >>
12. januar 2012

Izšla je brošura Voda mene briga

V okviru projekta je nastala brošura namenjena ozaveščanju prebivalcev Jablaniške doline in širše javnosti o pomenu zdrave pitne vode. Opravljene so bile analize različnih vodnih virov na tem območju katerih rezultati so predstavljeni v brošuri. V njej so tudi odgovori o tem kdo skrbi za vodo, kako ravnati z njo in kaj lahko storimo sami.

Več >>
20. december 2011

Izobraževanje o vzdrževanju vodovodov in skrbi za zdravo pitno vodo

Izobraževanja, ki smo ga organizirali v ponedeljek, 19.12.2011 v Pustovem mlinu, se je udeležilo veliko uporabnikov vode iz območja Jablaniške doline, ki jim ni vseeno kakšno vodo pijejo. Analiza vodnih virov v Jablaniški dolini je opozorila, da je voda res bogastvo in da ni samo po sebi umevno, da je na območjih, kjer ni industrije in intenzivnega kmetovanja, voda iz manjših zajetij ali vrtin neoporečna. Namreč analize vode iz zasebnih vodohranov so pokazale oporečnost skoraj vseh vzorcev. Udeleženci izobraževanja so tako lahko od strokovnih služb izvedeti, kakšno vodo res pijejo in kaj lahko storijo, da bo ta neoporečna. 

Več >>
Več novic